Ramos Guitars & Basses

SOBRE MI

La meva passió per la lutieria per desgràcia no és vocacional. En la meva família, la música va passar sempre molt desapercebuda. No sóc nét, ni fill de lutier, tampoc tinc avantpassats músics, per aquest motiu la meva relació amb la guitarra va arribar tard i de la mà d’un gran amic. En aquest moment vaig decidir prendre classes de guitarra i durant els següents anys creia que el meu futur era tocar la guitarra en un grup i triomfar, desgraciadament a poc a poc em vaig donar conta que les meves mans no estaven fetes per a ser músic però sí que tenien una cosa especial que poc després vaig descobrir.

Quan vaig començar fa aproximadament trenta anys, en aquest país no existien ni existeixen escoles de lutieria, tan sols lutiers amb ganes d’ajudar i mostrar els seus coneixements. El secretisme del sector és aquest país, em va obligar a investigar per mi mateix i realitzar les meves pràctiques amb els meus propis instruments. Llavors, feia motlles en fusta per a la indústria del plàstic, amb el que vaig adquirir uns coneixements que em van ajudar a decidir el meu futur.

Que perquè construeixo instruments musicals… Aquesta matèria primera i els meus sentiments cap a la música fan que tingui la necessitat de crear eines perquè els músics delectin les meves oïdes amb peces inigualables. Aquesta manera de ser m’exigeix una precisió en els detalls gairebé malaltissos.

Tot el procés de fabricació de l’instrument surt del meu taller, des del primer tall de fusta fins a l’última nota que fem vibrar abans de ser lliurada al músic. Això em garanteix que l’instrument que lliurem sigui d’una qualitat excepcional.